ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαφανίστηκε ο Εντουαρντ Σνόουντεν

10:47 - 11 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Ο πρώην τεχνικός της CIA που αποκάλυψε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ φέρεται να εξαφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ, όπου είχε βρει προσωρινό καταφύγιο.

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο 29χρονος Εντουαρντ Σνόουντεν έχει εξαφανισθεί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε τις τελευταίες ημέρες στο Χονγκ Κονγκ. Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας και είναι άγνωστο πού βρίσκεται, αλλά δημοσιογραφικές πηγές πιστεύουν ότι παραμένει στο Χονγκ Κονγκ.

Εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως τέλεση εγκληματικής πράξης.

Παράλληλα, κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και φέρει τον τίτλο "Συγχώρεση για τον Εντουαρντ Σνόουντεν" έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 υπογραφές.

snowden660 110613

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Washington Post και το Ινστιτούτο Pew, η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί θεμιτό μέσο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν.

"Εάν λάβουμε τέτοιο αίτημα, θα εξετασθεί", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την εφημερίδα

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.