ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεκμετάλλευτα 760 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις το 2012

12:22 - 13 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Ανεκμετάλλευτα 760 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις το 2012
Ανεκμετάλλευτα κεφάλαια κίνησης 762 δισ. ευρώ (περίπου 1 τρισ. δολ.) άφησαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις το 2012, ποσό που αντιστοιχεί στο 6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής REL.

Η έκθεση παρακολούθησε περίπου 800 εισηγμένες επιχειρήσεις και κατέληξε ότι, κατά μέσο όρο, κέρδη και ρευστότητα επιδεινώθηκαν σε ετήσια βάση το 2012. Επίσης αναφέρουν ότι η επιδεινώθηκε η δυνατότητα των επιχειρήσεων να μετατρέπουν τις πωλήσεις σε ρευστότητα προσθέτοντας ότι τα απλήρωτα τιμολόγια αποτελούν το μεγαλύτερο παράγοντα αυτών των ανεκμετάλλευτων κεφαλαίων κίνησης.

«Η μετατροπή σε ρευστότητα επιδεινώνεται κατά τα τρία τελευταία έτη, γεγονός που δείχνει ότι οι προσπάθειες διαχείρισης των κεφαλαίων κίνησης δεν ήταν επαρκείς για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στη δημιουργία ρευστότητας» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της REL, Ντάνιελ Γουίντχαουζ στην έκθεσή του.

Σύμφωνα με τη REL η μέση αύξηση εσόδων για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ήταν στο 6% ενώ τα περιθώρια κερδοφορίας μειώθηκαν κατά 3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.