ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: «Ελληνική τραγωδία για τη Δημοκρατία» το κλείσιμο στην ΕΡΤ

15:00 - 14 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Για «ελληνική τραγωδία για τη Δημοκρατία» έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ορελί Φιλιπετί, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 Καθώς το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει γίνει ζήτημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την Παρασκευή 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της εταιρείας:«Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας» αναφέρουν τα στελέχη της γερμανικής Αριστεράς.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει τη διασφάλιση της πρόσβασης στην ανεξάρτητη πληροφόρηση.

Παράλληλα δηλώσεις για το θέμα έκανε και η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί.

Μιλώντας στο France Info, η Φιλιπετί είπε: «Το μήνυμα αυτό είναι φοβερό. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια τραγωδία για τη Δημοκρατία και σύμβολο της κατρακύλας ορισμένων».

Την αλληλεγγύη του στην ΕΡΤ εξέφρασε και το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, Verdi

Ο Κρίστιαν Χόπε, εκπρόσωπος του συνδικάτου στην Deutsche Welle δήλωσε: «Το Verdi καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βρίσκεται σε μια δύσκολη εποχή. Το κλείσιμο ενός ανεξάρτητου σταθμού αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η κριτική πληροφόρηση για θέματα πολιτικής και οικονομίας δεν είναι πλέον εγγυημένα. Ο αντιπρόεδρος του Verdi το χαρακτήρισε ως μια αντιδημοκρατική κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.