ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλεί να φύγει η Mercedes από την Φόρμουλα 1

10:01 - 17 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Απειλεί να φύγει η Mercedes από την Φόρμουλα 1
Η ομάδα της Mercedes αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Φόρμουλα 1, αν θεωρήσει ότι η απόφαση της FIA για τις δοκιμές των ελαστικών της Pirelli από τα αγωνιστικά της την αδικεί.

Αν η  απόφαση που θα πάρει το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο στις 20 Ιουνίου στο Παρίσι  κριθεί άδικη από την Mercedes, η  ομάδα  σκέφτεται να αποχωρήσει από την Φόρμουλα 1.

Αν η Mercedes κριθεί ένοχη για παράτυπες δοκιμές ελαστικών, θα της επιβληθεί πρόστιμο, μείωση βαθμών ή ακόμα και αποκλεισμός από το πρωτάθλημα. Αν και θεωρείται απίθανο την αποβάλουν από την Φόρμουλα 1, οι επικεφαλής της εταιρείας παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια άδικη απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να βλάψει το προφίλ της εταιρείας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να σκεφτούν σοβαρά την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes έχει απειλήσει να φύγει από το πρωτάθλημα. Υπήρχαν φήμες πέρσι ότι η Mercedes δεν ήταν ευχαριστημένη με τους όρους των διαφημιστικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1.

 

2013-F1-Pirelli-Tyres

 

Τόσο η Pirelli (η εταιρεία που κατασκευάζει τα ελαστικά της Φόρμουλα 1), όσο και η Mercedes δηλώνουν βέβαιες ότι κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια των κανονισμών στις δοκιμές 1000 χλμ στην Βαρκελώνη τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, οι αντίπαλοι (Red Bull και Ferrari) έχουν εκφράσει επίσημες καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι οι δοκιμές αυτές ήταν παραβίαση των κανονισμών του αθλήματος, που απαγορεύει δοκιμές εντός της σεζόν σε αγωνιστικό της Φόρμουλα 1 που τρέχει στο πρωτάθλημα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Mercedes έχει στην διάθεση της ένα γράμμα από τον υπεύθυνο της FIA Charlie Whiting που της δίνει την άδεια να κάνει την δοκιμή στην πίστα της Καταλωνίας, αμέσως μετά το ισπανικό Grand Prix. Αυτό το έγγραφο ενδέχεται να δώσει στην υπερασπιστική της γραμμή πιο ισχυρές πιθανότητες να  αποφύγει κάποια σοβαρή τιμωρία.

 

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.