ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παρέλαση» ειδικευμένων εργατών στην Αυστραλία

00:05 - 18 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
«Παρέλαση» ειδικευμένων εργατών στην Αυστραλία
Άτομα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό έχουν καταλάβει τα τρία τέταρτα των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης που έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι αποτελούν το 31% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το τελευταίο εξάμηνο, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν δύο χρόνια, δημιουργήθηκαν 131.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ οι υποψήφιοι για κάθε νέα θέση είναι πέντε άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν γεννηθεί εκτός Αυστραλίας κατέλαβαν 97.000 θέσεις και οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί εδώ τις υπόλοιπες 34.000. Για κάθε 10 αυστραλογεννημένους κατοίκους της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια η αυστραλιανή οικονομία δημιούργησε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Τα πιο πάνω στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς των εργοδοτών που λένε ότι είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν εργάτες γιατί δεν υπάρχουν Αυστραλοί εργαζόμενοι να κάνουν τις δουλειές που θέλουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.