ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στη σχέση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας

10:22 - 19 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Ένταση στη σχέση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας
Στο κόκκινο οδηγούνται οι σχέσεις Ευρωκοινοβουλίου – Τουρκίας μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε η τουρκική κυβέρνηση σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, επετέθη εναντίον μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που άσκησαν κριτική λέγοντας ότι «έχουν χάσει το μυαλό τους κι ότι θα πληρώσουν τις δηλώσεις τους».

 
Σε απάντηση της δήλωσης του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σε κοινή δήλωσή τους στο όνομα της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η ΜαριλέναΚοππά, αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Richard Howitt είπαν:
«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ο Τούρκος πολιτικός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει λέξεις που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι τόσο το δικό του όσο και το δικό μας έργο πιο δύσκολο.
 
OB-XW095 Turkey D 20130616065210
 
«Θα συμμετέχουμε στη διακομματική αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ότι οι συζητήσεις με τον κ. Μπαγίς και τους συναδέλφους του μπορούν να πραγματοποιηθούν με ευγένεια και σεβασμό και από τις δύο πλευρές.
«Η ανησυχία μας σχετικά με την αντίδραση των τουρκικών αρχών στις διαδηλώσεις αφορά στην ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν δημοκρατικά εκφραζόμενες απόψεις ακόμη κι αν διαφωνούν με αυτές. Λυπούμαστε που στη δήλωσή του ο κ. Μπαγίς φαίνεται να συμβάλει στο πρόβλημα παρά στη λύση του.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.