ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατός vs διαδηλωτών για το ποδοσφαιρικό προϊόν στη Βραζιλία

10:00 - 19 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Στρατός vs διαδηλωτών για το ποδοσφαιρικό προϊόν στη Βραζιλία
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει επενδύσει πολλά στην ποδοσφαιρική αγορά που «ανοίγει» η διεξαγωγή του Μουντίαλ το καλοκαίρι του 2014 αλλά και στο τουρνουά «test» του Confedarations Cup που πραγματοποιείται αυτές της μέρες στη χώρα της Ν. Αμερικής. Το γεγονός αυτό οδήγησε 5 από τις 6 πόλεις που φιλοξενούν αγώνες του Confedarations να ζητήσουν την παρεμβολή της Εθνοφρουράς για τις μεγάλες διαδηλώσεις που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Βραζιλία.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, θα αναπτυχθούν στο Ρίο ντε Ζανέιρο, την Μπραζίλια, και τις περιφέρειες της Μπαΐα, Σιάρα και Μίνας Ζεράις. Μόνο το Ρεσίφε δεν ζήτησε ανάπτυξη της Εθνοφρουράς.

Πηγή στο βραζιλιανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε, σύμφωνα με το βρετανικό BBC, πως οι περιφερειακές αρχές θα αποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς.

 

brazil protests 62013 10

Ο διαδηλώσεις στις πόλεις της Βραζιλίας είχαν ξεκινήσει πριν από ημέρες με αφορμή την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες. Γρήγορα όμως τροφοδοτήθηκαν από τη δυσφορία για τα φορολογικά βάρη, τη χαμηλή ποιότητα δημόσιων υπηρεσιών και το σκανδαλώδες υψηλό κόστος για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα (όχι μόνο το Confederations Cup, αλλά και το επόμενο Μουντιάλ).

Τη νύχτα προς Τετάρτη, οι διαδηλώσεις δεν υποχώρησαν σε πόλεις όπως το Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο. Όπως και τις προηγούμενες νύχτες, τις ειρηνικές πολυπληθείς συγκεντρώσεις ακολούθησαν επεισόδια που ξεκίνησαν μικρές ομάδες που αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλώσεων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, σπάζοντας επίσης βιτρίνες και πυρπολώντας κάδους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.