ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φακέλωμα» των χρηστών social media στη Βραζιλία

16:25 - 21 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
«Φακέλωμα» των χρηστών social media στη Βραζιλία
Την ώρα που οι ογκώδεις διαδηλώσεις στη Βραζιλία έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε ένα άτομο, η κυβέρνηση ανέθεσε στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να «παρακολουθούν» τις κινητοποιήσεις μέσα από το Facebook, το Twitter και το Instagram.

H πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία ακύρωσε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Παρασκευής.

 

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ρίξει όλο το βάρος στο θέμα της ασφάλειας στη διάρκεια του Confederations Cup, «αμελώντας» την κινητικότητα που παρατηρείται στο διαδίκτυο όσον αφορά στις διαμαρτυρίες ομάδων και κινημάτων.

Η Ντίλμα Ρουσέφ συναντήθηκε και με τον προκάτοχό της Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα, προκειμένου να ζητήσει και τη δική του συμβουλή για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που αιφνιδιάσε τους πάντες.

 

brazil protesters banner 2390234

Οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε 80 πόλεις της Βραζιλίας, ενώ ήδη έχει χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που όρμησε στο πλήθος. Ο οδηγός φαίνεται πως εξοργίστηκε επειδή δεν μπορούσε να κινηθεί λόγω του κόσμου και όρμησε πάνω σε οδόφραγμα, σκοτώνοντας το νεαρό.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία.

Ουσιαστικά επρόκειτο για την αφορμή που ζητούσαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και του Mundial του 2014, την ώρα που οι υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας πάσχουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.