ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνηση για περιορισμό της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. από την Μέρκελ

20:42 - 26 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Κίνηση για περιορισμό της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. από την Μέρκελ
Διάσκεψη με θέμα την προώθηση της απασχόλησης των νέων της Ευρώπης καθώς η ανεργία χτυπά «κόκκινο» διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σύμφωνα με πηγές της της γερμανικής καγκελαρίας.

Ήδη την πρόθεσή τους να παραστούν έχουν ανακοινώσει η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε εκπροσωπώντας και την προεδρία της ΕΕ.

Παρόντες θα είναι, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, καθώς και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα βρεθεί και στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των «27» την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, μαζί με την αναζήτηση τρόπων για την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με ειδικό βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, φθάνοντας στο 12,2%, το υψηλότερο ποσοστό από την κυκλοφορία του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη αγγίζει πλέον το 24,4%.

Η Ελλάδα και η Ισπανία συνεχίζουν να είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, με την Αθήνα να καταγράφει συνολικό ποσοστό ανεργίας 27% το Φεβρουάριο (τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία που επικαλείται η Eurostat) και την Μαδρίτη να καταγράφει ένα 26,8% τον Απρίλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.