ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση υγείας του Μαντέλα

17:54 - 27 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση υγείας του Μαντέλα
«Βελτιώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας» αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η νοτιοαφρικάνικη Προεδρία.

«Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά έχει σταθεροποιηθεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

 

«Ακύρωσα την επίσκεψή μου στην Μοζαμβίκη σήμερα (Πέμπτη) για να μπορέσω να τον δω και να συναντηθώ με τους ιατρούς (του). Είναι πολύ καλύτερα σήμερα από όσο ήταν όταν τον είδα χθες βράδυ. Η ομάδα των θεραπόντων ιατρών συνεχίζει να κάνει μια εξαίρετη δουλειά», ανέφερε ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος, Τζέικομπ Ζούμα.

 

Η χθεσινοβραδινή επίσκεψη του κ. Ζούμα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα, ο 94χρονος ηγέτης του αγώνα εναντίον του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ, ο οποίος είχε τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1993, ήταν η δεύτερη μέσα σε 24 ώρες.

 

«Οφείλουμε να προσευχηθούμε για την υγεία του Τάτα (σ.σ. πατέρα) και να του ευχηθούμε καλή τύχη. Οφείλουμε επίσης να συνεχίζουμε την δουλειά μας και τις καθημερινές δραστηριότητές μας, όσο ο Μαντίμπα συνεχίζει να νοσηλεύεται», πρόσθεσε ο κ. Ζούμα, χρησιμοποιώντας το όνομα που έχει δώσει στον Μαντέλα η φυλή του και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στη Νότια Αφρική για να αναφερθούν σε αυτόν.

 

«Η προεδρία δεν εκτίμησε τις φήμες που κυκλοφόρησαν για την υγεία του πρώην προέδρου Μαντέλα», τόνισε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του και άμεσο κίνδυνο να πεθάνει.

 

Η κατάσταση της υγείας του κ. Μαντέλα επιδεινώθηκε το σαββατοκύριακο και χθες ένας συγγενής του ο οποίος τον είχε επισκεφθεί δήλωσε ότι η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.