ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Κοντά στη θανατική καταδίκη ο βομβιστής της Βοστώνης

22:46 - 27 Ιουν 2013 | Ειδήσεις
Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε ενώπιον δικαστηρίου κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 30 κακουργήματα σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης κοντά στην γραμμή τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστώνης, την 15η Απριλίου.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ κατηγορείται για 30 κακουργήματα, τα 19 εκ των οποίων επισύρουν ως και τη θανατική ποινή.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η χρήση «όπλου που προκάλεσε μαζική καταστροφή και ανθρωποκτονίες», επίθεση «σε δημόσιο χώρο που προκάλεσε θάνατο», «οπλοχρησία που προκάλεσε θάνατο» αλλά και κλοπή οχήματος.

Ο Τζοχάρ είναι ένας από τους δύο τσετσένους αδελφούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι προέβησαν στην επίθεση, στην οποία βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 260.

Ένα τέταρτο θύμα, ένας άνδρας της ασφάλειας του MIT, έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με τα δύο αδέλφια τέσσερις ημέρες αργότερα, καθώς οι αρχές τους καταδίωκαν.

Τα αδέλφια Τσαρνάεφ είχαν πυροδοτήσει πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποίησαν ένα ημιαυτόματο όπλο, πυρομαχικά, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μια ματσέτα.

Ο νεαρότερος Τσαρνάεφ, που τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών κατά την επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατο του 26χρονου αδελφού του Ταμερλάν και στον σοβαρό τραυματισμό του ίδιου, νοσηλευόταν αυστηρά φρουρούμενος μετά την 19η Απριλίου.

Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την 10η Ιουλίου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.