ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χτυπήματα από παντού για την κυβέρνηση Κοέλιο

10:40 - 03 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, Βίτορ Γκασπάρ και και Πάολο Πόρτας, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κόελιο αναμένεται να δει και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να φεύγουν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα πορτογαλικά media.

Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, Βίτορ Γκασπάρ και και Πάολο Πόρτας, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κόελιο αναμένεται να δει και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να φεύγουν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα πορτογαλικά media.

 

Την Τρίτη, ο Κοέλιο, σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον πορτογαλικό λαό, δήλωσε ότι δεν παραιτείται και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Χαρακτήρισε έκπληξη την παραίτηση του Πόρτας  και σημείωσε ότι ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης δεν είναι επιθυμητός. Πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για να ξεπεραστεί η κρίση και δήλωσε ότι θα δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού εξωτερικών.

 

Portugal Foriegn Minister Quits Financial Crisis.JPEG-0fcbd

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΥΠΕΞ της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ωστόσο εκτός από υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Πόρτας είναι και ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος CDS - PP, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας της Πορτογαλίας.

 

Χωρίς την στήριξη του CDS-PP, η κυβέρνηση του Κοέλιο χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, πορτογαλικά μέσα μετέδωσαν ότι ο κ. Πόρτας διαφώνησε με την απόφαση του πρωθυπουργού  να αντικαταστήσει τον κ. Γκασπάρ με την Μαρία Λουίς Αλμπουκέρν.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.