ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα παραμείνει σε αυτό ή χαμηλότερο επίπεδο «για όσο χρειαστεί»

18:48 - 04 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα ή σε κατώτερα επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, δήλωσε σήμερα, κατά την συνέντευξη Τύπου που ως είθισται παραχωρεί έπειτα από κάθε σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της στη Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στέλνοντας στις αγορές την πιο σαφή ένδειξη σχετικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ μέχρι τώρα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ να παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο», είπε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Το επιτόκιο της ΕΚΤ, πρόσθεσε ο πρόεδρός της, θα βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο για «όσο χρειάζεται», σηματοδοτώντας την συνέχιση της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής που ασκεί.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,50%, το καταθετικό της επιτόκιο επίσης αμετάβλητο στο μηδέν και το επιτόκιο οριακής αναχρηματοδότησης επίσης αμετάβλητο, στο 1,0%.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:07 - 04 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.