ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσυλο στη Βενεζουέλα για Σνόουντεν

10:03 - 10 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Την πρόταση της Βενεζουέλας να του χορηγήσει άσυλο πιθανότατα θα αποδεχθεί ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που παραμένει αποκλεισμένος στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει δημοσιογράφος του Guardian που συνομιλεί μαζί του.

To Wikileaks από την πλευρά του προανήγγειλε για την Τετάρτη την έναρξη της «πρώτης φάσης της Φυγής στην Ελευθερία», αφήνοντας ανοικτές τις εξελίξεις.

Ο δημοσιογράφος του Guardian Γκλεν Γκρίγουολντ, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή ο Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις γύρω από την NSA, συνομίλησε με τον Σνόουντεν μέσω Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες και αναφέρει πως ο καταζητούμενος τεχνικός πιθανότατα θα επιλέξει τη Βενεζουέλα, από τις τρεις χώρες που θεωρούνται «θερμές» στο αίτημά του.

Ο Γκρίνγουολντ ανέφερε ότι η Βενεζουέλα θεωρείται πιο πιθανή να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση για τον νεαρό αμερικανό.

Και αυτό δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις σε άλλες χώρες να μην να τον δεχτούν από τη στιγμή που θα εγκαταλείψει το σημερινό καταφύγιο του, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Ο δημοσιογράφος πάντως ανέφερε, ότι η λύση στη συγκεκριμένη κρίση, είναι ακόμα ασαφής, και θα μπορούσε να πάρει «ώρες ημέρες ή εβδομάδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.