ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kίνα: 7,5% ανάπτυξη και ανησυχίες για επιβράδυνση

10:30 - 15 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Kίνα: 7,5% ανάπτυξη και ανησυχίες για επιβράδυνση
Ανάπτυξη 7,5% κατέγραψε η κινεζική οικονομία το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2013, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα, παρουσιάζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη επιβράδυνση στην ανάπτυξη, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σε σχέση με την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

Η ανάπτυξη κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανήλθε σε μέσα επιπεδα στο 7,6%, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) της Κίνας.Το ποσοστό αύξησης του κινέζικου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ήταν ανάλογο με τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων.

Προ ημερών ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ είχε δηλώσει πως κανείς δεν μπορεί να καλύψει το κενό που προκαλεί η αναμενόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κινεζικής οικονομίας το 2013, με αποτέλεσμα όπως δήλωσε  να ζούμε τη «μητέρα όλων των κρίσεων».

Όπως υποστήριξε, η επιβράδυνση στην Κίνα αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, το οποίο θα αισθανθούν και οι ανεπτυγμένες αγορές και οι ΗΠΑ. Μια πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στις αναπτυσσόμενες αγορές, σημείωσε, θα επιβαρύνει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά 0,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.