ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια είναι τα φαβορί για την επόμενη μέρα στη Fed...;

00:01 - 16 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Ποια είναι τα φαβορί για την επόμενη μέρα στη Fed...;
Πέρα από τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι το τελευταίο χρονικό διάστημα και το αν και κατά πόσο η FederalReserve θα προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ μέσα στο 2013, υπάρχει και το «παρασκήνιο» για το αν ο κ. Μπερνάνκι θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας, τον Ιανουάριο του 2014, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία του.

Οι bookmakers, πάντως προεξοφλούν ότι ο αμερικανός τραπεζίτες θα αποχωρήσει από τη θέση του, με το διαδικτυακό paddypower.com να χρίζει πρώτο φαβορί για την ηγεσία της Fed τη σημερινή αντιπρόεδρο, Τζάνετ Γιέλεν. Ακολουθούν οι Ρότζερ Φέργκιουσον και Λάρι Σάμαρς, ενώ ως τέταρτο φαβορί εμφανίζεται ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.  Δείτε εδώ τα στοιχήματα. 

 

analyst-if-bernanke-is-smart-his-next-step-will-be-to-increase-qe

 Σημειώνεται πως ο κ. Μπερνάνκι δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το αν θα συνεχίζει για μια ακόμα θητεία ως επικεφαλής της Fed, ενώ και ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει δηλώσει ότι ψάχνει κάποιον αντικαταστάτη για τη θέση.

Ωστόσο, και οι δύο αξιωματούχοι έχουν τονίζει με νόημα ότι ο κ. Μπερνάνκι έχει αναλάβει για αρκετό χρονικό διάστημα τη συγκεκριμένη θέση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 16 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.