ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: 3 δισ. δολάρια «έκαναν φτερά» λόγω των διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν

19:40 - 17 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Τουρκία: 3 δισ. δολάρια «έκαναν φτερά» λόγω των διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν
Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,28 δισεκ. ευρώ) αποσύρθηκαν από την τουρκική χρηματαγορά μέσα σε μερικές εβδομάδες, τόσο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας όσο κι εξαιτίας των πολιτικών επικρίσεων σε βάρος της κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

"Οι αποφάσεις της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία είχε συνέπειες στις αναδυόμενες αγορές, και οι εσωτερικές εξελίξεις (σ.σ. οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης) συνδυάστηκαν και είχαν συνέπειες», είπε ο Μπαμπατζάν μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

 

"Την περίοδο από την 17η Μαΐου ως την 5η Ιουλίου (. . .) καταγράφηκε μια φυγή κεφαλαίων της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων» δολαρίων, τόνισε ο Μπαμπατζάν, προσθέτοντας πάντως ότι τα κεφάλαια αυτά έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην τουρκική οικονομία μετά την 5η Ιουλίου. «Η Τουρκία παραμένει μια οικονομία με καλές επιδόσεις, που εδράζεται σε στέρεα θεμέλια, αψηφώντας τις διεθνείς διακυμάνσεις», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.