ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάρεσε κανόνι το Ντιτρόιτ (upd)

00:21 - 19 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Βάρεσε κανόνι το Ντιτρόιτ (upd)
Το Ντιτρόιτ, η πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έγινε την Πέμπτη ο μεγαλύτερος δήμος των ΗΠΑ που έχει ποτέ κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το άλλοτε κόσμημα της βιομηχανίας έχασε το μισό πληθυσμό του μέσα σε διάστημα 60 ετών. Σταδιακά, οι μεγάλοι όμιλοι εγκατέλειψαν την πόλη, επιφέροντας σκληρό πλήγμα στην οικονομία της.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές από τις δομές του δήμου έχουν σταματήσει να λειτουργούν, όπως η φύλαξη πάρκων, οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι υπηρεσίες καθαριότητες, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι καιρό απλήρωτοι.

Την είδηση ότι το Ντιτρόιτ πρόκειται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ανέδειξε η εφημερίδα Detroit Free Press, αποκαλύπτοντας δικαστικό έγγραφο. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον νόμο η περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, και η οποία θα διαρκέσει από έναν έως τρεις μήνες.

 

 

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητής της πολιτείας του Μίσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι είναι πιθανό κάποιοι από τους δανειστές του Ντιτρόιτ να μην πληρωθούν ποτέ τα χρήματα που δάνεισαν στην πόλη.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 19 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.