ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Κλίμα «σταθεροποίησης» του πολιτικού σκηνικού

08:27 - 22 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Κλίμα «σταθεροποίησης» του πολιτικού σκηνικού
Μετά από την ένταση των προηγούμενων ημερών που έθεσε σε δοκιμασία την κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα εξέφρασε χθες την υποστήριξή του στη συντηρητική συμμαχία.

«Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της η σημερινή κυβέρνηση», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο επίσπευσης των βουλευτικών εκλογών, όπως ζητεί το σύνολο της αριστερής αντιπολίτευσης.

«Θεωρώ ότι στην τρέχουσα συγκυρία εθνικής έκτακτης ανάγκης, η κήρυξη εκλογών δεν είναι η λύση για τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Πορτογαλία», πρόσθεσε ο Καβάκου Σίλβα.

Ο αρχηγός του κράτους παρενέβη την επομένη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων των τριών μεγαλύτερων πορτογαλικών κομμάτων με στόχο να υπάρξει μια «συμφωνία εθνικής σωτηρίας», που είχε ο ίδιος ζητήσει για να εξασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση του μνημονίου δανεισμού 78 δισ. ευρώ που είχε συναφθεί με την διεθνή τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) τον Μάιο του 2011.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.