ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

D&G: Τα "πήραν" με το φοροκυνηγητό και έκλεισαν τα καταστήματά τους για τρεις μέρες

10:15 - 22 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
«Κλειστά λόγω αγανάκτησης» για τρεις ημέρες τα καταστήματα των σχεδιαστών Domenico Dolce και Stefano Gabbana στο Μιλάνο. Το πασίγνωστο δίδυμο που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ύψους 1,3 δις ευρώ κόλλησε αφίσες στις βιτρίνες των καταστημάτων στις οποίες εξηγεί τους λόγους.

«Δεν είμαστε πλέον πρόθυμοι να υποφέρουμε άδικα τις κατηγορίες από την οικονομική αστυνομία, τις φορολογικές αρχές, όπως και τις επιθέσεις των κυβερνητικών υπουργείων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ένα κλοιό που έχουμε υποστεί για χρόνια τώρα. Αγανακτισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η πόλη του Μιλάνου, αποφασίσαμε να κλείσουμε τα καταστήματά μας για τρεις ημέρες».

Οι Dolce και Gabbana πρόσθεσαν ότι «πρόσφεραμε πολλά στην πόλη του Μιλάνου: οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, διεθνή προβολή. Η πρωτοβουλία  να κρατήσουμε κλειστά τα εννέα καταστήματά μας δείχνει την αγανάκτησή μας. Οι υπάλληλοί μας όμως θα πληρωθούν κανονικά».

Οι δυο δημοφιλείς σχεδιαστές μόδας πριν από ένα μήνα καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση για ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη.

Είχαν προχωρήσει σε σύσταση εταιρίας στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.