ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάινμπρουκ: Θα γίνει νέο «κούρεμα» στην Ελλάδα

11:09 - 22 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να επιμένει στην «σκληρή γραμμή» της, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όποια σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ωστόσο, οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες θεωρούν αναπόφευκτο ένα νέο haircut, ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στην Καγκελάριο για την πολιτική της λιτότητας που ακολουθεί.

Ωστόσο, στον αντίποδα και παρά τη συνέντευξη Μέρκελ στην εφημερίδα Die Welt, όπου επανέλαβε ότι δεν βλέπει «κούρεμα» στην Ελλάδα, Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, όπως ο υποψήφιος για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, είπε ότι θα γίνει νέο κούρεμα στην Ελλάδα το οποίο -όπως σημείωσε- θα πλήξει και τους Γερμανούς πολίτες.

«Για πρώτη φορά οι δημόσιοι πιστωτές θα παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτοί που θα επωμισθούν το βάρος θα είναι οι φορολογούμενοι, ενώ κατηγόρησε την καγκελάριο ότι αποκρύπτει από τους Γερμανούς πολίτες τα ρίσκα της κρίσης του ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Στάινμπρουκ υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να αποκλειστεί με οιονδήποτε τρόπο» πως άλλες χώρες θα ζητήσουν βοήθεια μετά τις γερμανικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είπε ότι ήταν λάθος η επιβολή πολιτικής λιτότητας σε όλες τις χώρες μαζί.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η συνταγή αδυνατίσματος που επέβαλε η κυρία Μέρκελ στους Ευρωπαίους έχει πάρει διαστάσεις νευρικής ανορεξίας».

Ο πρόεδρος του SPD κατηγόρησε ακόμη την Μέρκελ ότι υποστηρίζει την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας μόνο λόγω των γερμανικών εκλογών που πλησιάζουν...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.