ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια κρεμώδης ταραμοσαλάτα κατακτά τη Νέα Υόρκη

02:15 - 23 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Το Ninth Avenue international (Διεθνές της 9ης Λεωφόρου), το κατάστημα ελληνικού φαγητού,που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την στάση λεωφορείων της λιμενικής αρχής, είναι γεμάτο με ξηρούς καρπούς, όσπρια, σπόρους, ελιές, μπαχαρικά, τυριά και λάδι σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όλα τα τρόφιμα είναι υπέροχα,αναμφισβήτητα, αλλά περισσότερο από όλα, αξίζει να ζητήσετε ένα δοχείο ταραμοσαλάτας.

Ο Sam Karamouzis, ο ιδιοκτήτης και δημιουργός των dip του καταστήματος, δημιούργησε ντόρο γύρω από την ταραμοσαλάτα. Βασισμένη σε μια παραδοσιακή συνταγή, έφτιαξε αυτό που ο chef Rick Moonen ονομάζει «την καλύτερη ταραμοσαλάτα του κόσμου».
Ο R.Moonen, ιδιοκτήτης του δημοφιλούς ελληνικού εστιατορίου Μόλυβος, στο Μανχάταν, πήρε την συνταγή της ταραμοσαλάτας από τον Σαμ Καραμούζη. Η βερσιόν του εστιατορίου είναι παρόμοια με του καταστήματος, με εξαίρεση τις τιμές. Στον Μόλυβο, μια μερίδα μεγέθους ορεκτικού κοστίζει 3,50 δολάρια. Στο κατάστημα κοστίζει 4 δολάρια το κιλό.

taramosalata622
Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; O Σαμ Καραμούζης λέει πως ίσως το μυστικό είναι στη σόδα. «Λίγη σόδα μετατρέπει από βαριά, σε ελαφριά την ταραμοσαλάτα, που περιέχει γιαούρτι, πορτοκαλί αυγοτάραχο, πατάτα, κρεμμύδια, ψωμί, αμύγδαλα, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Τα συστατικά αυτού του dip όπως και όλα στο κατάστημα είναι φρέσκα και υπέροχα. Περιέχουν παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και φρέσκο γιαούρτι, από αγελαδινό και πρόβειο γάλα.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.