ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποίηση γύρω από τα 60 δολάρια για το αργό πετρέλαιο

10:33 - 10 Οκτ 2006 | Ειδήσεις
Σταθεροποίηση, λίγο πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι παρουσιάζει η τιμή του αργού πετρελαίου με παράδοση το Νοέμβριο στην αγορά της Νέας Υόρκης, που διαμορφώνεται στις 9:20 ώρα Ελλάδας στα 60,35 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,65% σε σχέση με χθες.

Σημειώνεται ότι χθες το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αργού στη προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης έφτασε μέχρι και τα 61,25 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,5%, ύστερα όμως υποχώρησε έντονα στα 60,10 δολάρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία (η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Οργανισμού), η Λιβύη, η Αλγερία και το Κουβέιτ θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βενεζουέλας και της Νιγηρίας, οι οποίες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θαμειώσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού.

Στόχος τους είναι να μειωθεί η παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως ή κατά 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ένταση σχετικά με την πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας ωθεί επίσης τις τιμές του μαύρου χρυσού προς τα πάνω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.