ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος να κυκλοφορεί στη Ρωσία ο Σνόουντεν

15:40 - 24 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Ελεύθερος να κυκλοφορεί στη Ρωσία ο Σνόουντεν
Στα χέρια του Έντουαρντ Σνοουντεν παραδίδονται εντός της ημέρας τα απαραίτητα έγγραφα της ρωσικής μεταναστευτικής υπηρεσίας που θα του επιτρέψουν να εξέλθει από τη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας όπου παραμένει εγκλωβισμένος σχεδόν επί ένα μήνα, εν μέσω της διπλωματικής διευλκυστίνδας που ακολούθησε το μπαράζ αποκαλύψεων από το «βαθύ λαρύγγι» της NSA.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης εξέδωσε το πιστοποιητικό που αναφέρει ότι εξετάζεται αρμοδίως η αίτηση για χορήγηση ασύλου, το οποίο και θα παραλάβει σύντομα ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν παγιδεύτηκε στη ζώνη μετεπιββίασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της ρωσικής πρωτεύουσας από τις 23 Ιουνίου, όταν έφθασε με πτήση από το Χονγκ Κονγκ σκοπεύοντας να συνεχίσει το ταξίδι του προς χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Καταζητούμενος από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία και διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, ο 29χρονος Αμερικανός κατέθεσε τελικώς αίτημα στη Ρωσία για χορήγηση προσωρινού πολιτικού ασύλου, αποδεχόμενος τον όρο που έθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τις αποκαλύψεις που επιφέρουν ζημία στην αμερικανική διακυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα έγγραφα που θα επιτρέψουν στον Σνόουντεν να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος θα παραδοθούν στον πρώην τεχνικό σύμβουλο από τον συνήγορό του Ανατόλι Κουτσερένα, ο οποίος αναμένεται στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 24 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.