ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάζει «πλάτη» στη NSA η Ουάσινγκτον

09:00 - 25 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Βάζει «πλάτη» στη NSA η Ουάσινγκτον
Καταψήφισε η Βουλή των ΗΠΑ νομοθετική πρόταση που θα έθετε περιορισμούς στην «αθρόα» συλλογή στοιχείων επικοινωνιών από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Η πρόταση, που θα έμπαινε σε νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, θα αφαιρούσε από την NSA τη δυνατότητα να συλλέγει στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς να έχει νωρίτερα συγκεκριμένο «στόχο». 

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) με 217 «όχι» και 205 «ναι». Αργότερα, το συνολικό νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες υπερψηφίστηκε με 315 «ναι» και 109 «όχι».

Η νομοθετική πρόταση βρήκε απέναντί της ένα ασυνήθιστο μπλοκ που απαρτιζόταν από στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που υπερασπίστηκαν την σκοπιμότητα του προγράμματος της NSA για τον έγκαιρο εντοπισμό τρομοκρατικών απειλών.

Ο εισηγητής της πρότασης, ο Ρεπουμπλικανός Τσάστιν Αμάς, επέκρινε το πρόγραμμα της NSA ως συλλογή στοιχείων που γίνεται χωρίς καμία διάκριση, λέγοντας πως ο περιορισμός του επιβάλλεται για σεβασμό του Συντάγματος και προστασία «της ιδιωτικής ζωής κάθε Αμερικανού». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.