ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στην Ισπανία!- Τουλάχιστον 77 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

09:14 - 25 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ισπανία!- Τουλάχιστον 77 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου
Ένα πολύνεκρο ατύχημα με τουλάχιστον 77 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου συνέβη στη βορειοδυτική Ισπανία, στην Γαλικία.

Και τα οκτώ βαγόνια του τρένου, που ταξίδευε από την Μαδρίτη στην Φερόλ, βγήκαν έξω από τις ράγες κοντά στην πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα   στις 20:41 το βράδυ της Τετάρτης .

 

Από τους τραυματίες, αρκετοί (μεταξύ 10 και 20) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όλη την νύχτα τα συνεργεία ασφαλείας αναζητούσαν διασωθέντες από τα συντρίμμια του τρένου. Μέχρι στιγμής, τα συνεργεία ασφαλείας ανέσυραν 73 πτώματα από το σημείο του δυστυχήματος, ενώ άλλοι 4 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

 

Αναλυτές τονίζουν ότι είναι το χειρότερο δυστύχημα με τρένο στην Ισπανία, εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

 

image update 784a65ecb55f7fd3 1374700197 9j-4aaqsk

 

Το τραίνο είχε 218 επιβάτες και πλησιάζε το τέλος της 6ωρης διαδρομής του. Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν το δυστύχημα στη μεγάλη ταχύτητα με την οποία το τρένο περνούσε από σημείο, στο οποίο οι γραμμές σχημάτιζαν καμπύλη. Όπως αναφέρουν ισπανικές πηγές, στο σημείο που έστριβαν οι γραμμές το τρένο θα έπρεπε κανονικά να πηγαίνει με 80 χλμ./ώρα, αλλά κινείτο με ταχύτητα υπερδιπλάσια, των 180 χλμ./ώρα. Συνολικά, το τρένο είναι ικανό να πιάσει ακόμα και 250 χλμ/ ώρα.

 

Εικόνες από την περιοχή έδειχναν την χαοτική κατάσταση, με τα εκτροχιασμένα βαγόνια και σωρούς καλυμμένες με κουβέρτες δίπλα στις ράγες. Ο τοπικός διοικητής Alberto Nunez Feijoo  περιέγραψε την σκηνή σαν βγαλμένη από την Κόλαση του Δάντη, σε σχόλια που έκανε σε ισπανικό ραδιόφωνο.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, που κατάγεται μάλιστα από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, πήγε στην πόλη το πρωί της Πέμπτης. Η πόλη κήρυξε πένθος και όλοι οι εορτασμοί για τον πολιούχο της ακυρώθηκαν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.