ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Siemens

10:11 - 29 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Siemens
Μπροστά στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Πέτερ Λέσερ.

Δυο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να απομακρύνει τον Λέσερ από τα καθήκοντά του και να αναθέσει την τύχη του κολοσσού στον μέχρι σήμερα οικονομικό διευθυντή, Τζόε Κέζερ.
Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Στην ημερήσια διάταξη είχαν μπει θέματα που αφορούν το μέλλον της εταιρείας, αλλά από χθες βράδυ έγινε σαφές ότι η συνεδρίαση της Τετάρτης θα έχει ιστορική σημασία. Ο Πέτερ Λέσερ φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν μετά από έξι χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο νέος ισχυρός άνδρας της Siemens λέγεται Τζόε Κέζερ, είναι γέννημα - θρέμμα της εταιρείας και αναμένεται να γίνει ο 15ος επικεφαλής της στα 166 χρόνια ζωής της. Εδώ και μήνες ο Κέζερ προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα στον προϊστάμενό του ότι δεν φτάνει η πολιτική λιτότητας για να πάει μπροστά η εταιρεία, αλλά ότι χρειάζεται να δώσει κατευθύνσεις και να εξηγήσει στο προσωπικό πού βρίσκονται οι μελλοντικές αγορές για την ανάπτυξη της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Λέσερ χρεώνεται η καθίζηση των κερδών και η πτώση της μετοχής της Siemens.

siemens290713
Ο Λέσερ κατάφερε να οδηγήσει τη Siemens με επιτυχία μακριά από το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων που έθεσε τον κολοσσό σε μεγάλη δοκιμασία. Ωστόσο, σε αυτά καθαυτά τα καθήκοντά του έκανε ατυχείς επιλογές όπως η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Dade Behring με προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας ή της ισραηλινής εταιρείας ηλιακής ενέργειας Solel.
Σύμφωνα με την Süddeustsche Zeitung ο Πέτερ Λέσερ αντιδρά στην απόλυσή του και θέτει ως όρο για την αποχώρησή του την απομάκρυνση και του επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Γκέρχαρντ Γκρόμε, τον οποίο και κατηγορεί ότι υποκίνησε την απόλυσή του. Ωστόσο, μέλη του εποπτικού συμβουλίου δεν δίνουν στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο πολλές πιθανότητες παραμονής στο πόστο του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.