ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήθηκε με τον έγκλειστο Μόρσι η Κάθριν Άστον

15:58 - 30 Ιουλ 2013 | Ειδήσεις
Συναντήθηκε με τον έγκλειστο Μόρσι η Κάθριν Άστον
Ενώ η επέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο για την ανατροπή του προέδρου Μόρσι και ο συνεχιζόμενος εγκλεισμός του προκάλεσαν κύματα βίας στην χώρα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον είχε μια μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον ανατραπέντα αιγύπτιο Πρόεδρο αργά χθες το βράδυ της Δευτέρας.

Η εκπρόσωπος της Άστον κα Κοτσίγιαντσιτς δήλωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι η Κάθριν Αστον και ο Μοχάμεντ Μόρσι είχαν μια «σε βάθος συζήτηση» που διήρκεσε δύο ώρες

Η κα Άστον αναχώρησε από το Κάιρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προς κατεύθυνση που δεν έγινε γνωστή, για να συναντήσει τον Μόρσι. O ανατραπείς Αιγύπτιος πρόεδρος, που κρατείται από τον στρατό σε μυστικό σημείο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Η Αστον έφθασε το βράδυ της Κυριακής στην Αίγυπτο. Πριν συναντηθεί με τον Μόρσι, την Δευτέρα είχε συνομιλίες με τον αρχηγό του στρατού στρατηγό Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον άνθρωπο πίσω από την αποπομπή του Μόρσι, καθώς και με μέλη της προσωρινής κυβέρνησης. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, που είναι η πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Πριν επισκεφτεί την χώρα, η Αστον δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να μετάσχουν όλα τα πολιτικά κόμματα, άρα και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, στην διαδικασία πολιτικής μετάβασης της Αιγύπτου.
Είναι το δεύτερο ταξίδι της εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στην Αίγυπτο μετά τις πολιτικές ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα ύστερα από την αποπομπή στις 3 Ιουλίου του ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.