ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Unilever: Επενδύσεις 750 εκατ. ευρώ για τις ευρωπαϊκές θυγατρικές

00:03 - 02 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Unilever: Επενδύσεις 750 εκατ. ευρώ για τις ευρωπαϊκές θυγατρικές
Επενδύσεις με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αλλά και στην καινοτομία για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Κονδύλια της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ θα διαθέσει συνολικά φέτος η πολυεθνική Unilever στις θυγατρικές της που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη για διάφορους επενδυτικούς σκοπούς όπως αναφέρει και σε σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μολονότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην πιθανότητα νέων εξαγορών από μέρους της πολυεθνικής, τα ιδιαίτερα υψηλά επενδυτικά κονδύλια δημιουργούν σχετικές υπόνοιες.

Ζωτικής σημασίας η καινοτομία για την Unilever

Πάντως κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πολυεθνικής το πρώτο φετινό εξάμηνο ο CEO Paul Polman, είπε πως «Τα αποτελέσματα κάνουν φανερό ότι η μετάλλαξη της Unilever σε μια εταιρεία βιώσιμης ανάπτυξης είναι γεγονός. Η καινοτομία μας θα είναι ζωτικής σημασίας, την ώρα που παρατηρείται επιβράδυνση σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο. Η επικέντρωση μας στο μεικτό περιθώριο κέρδους αρχίζει ήδη να αποδίδει καρπούς: βελτιώνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε την αυστηρή προσέγγιση στην προμήθεια κόστους, στην «αλυσίδα» και στην εξοικονόμηση ενέργειας.»..

unilever1024 010813

«Μένουμε συγκεντρωμένοι στο να πετύχουμε άλλον ένα χρόνο κερδοφόρας αύξησης όγκου, βελτίωσης του πυρήνα λειτουργικού περιθωρίου και ισχυρής ρευστότητας». Σημειώνεται ότι το πρώτο φετινό εξάμηνο ο τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 25,5 δισ. ευρώ.

Η ψαλίδα της αύξησης -ανάλογα με το κράτος- ήταν από 5% έως και 10,3% (κυρίως στις αναδυόμενες αγορές). Όλες οι κατηγορίες αναπτύχθηκαν παγκοσμίως με έμφαση στην ισχυρή ανάπτυξη του Home Care (Φροντίδα για το Σπίτι) και του Personal Care (Ατομική Φροντίδα). Συνολικά πέρυσι οι παγκόσμιες πωλήσεις ξεπέρασαν τα 50 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:42 - 02 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.