ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Αμετακίνητος ο Ραχόι - «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της»

18:59 - 01 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Ισπανία: Αμετακίνητος ο Ραχόι - «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της»
«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για εκλογές, καθώς δεν πρόκειται να παραιτηθώ» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι, που δέχεται πυρά εξαιτίας του σκανδάλου με τον πρώην ταμία του κόμματος, Μπαρθένας.

«Ορισμένοι ηγέτες ζήτησαν την παραίτησή μου. Τους απαντάω 'όχι'», τόνισε ο κ. Ραχόι μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα δηλώσω ένοχος, επειδή δεν είμαι. Ούτε θα παραιτηθώ, ούτε θα προκηρύξω εκλογές», σημείωσε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ακολούθησαν των εξηγήσεων που έδωσε για την «υπόθεση Μπαρθένας", η οποία πήρε το όνομά της από τον πρώην ταμία του κυβερνώντος κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση.

 

«Δεν έχω κανένα τεκμήριο κανενός είδους που να επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι το κόμμα μου χρηματοδοτήθηκε παράνομα», σημείωσε ο κ. Ραχόι.

«Δεν είμαι η προσωποποίηση της αρετής, αλλά είμαι ένας δίκαιος και έντιμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Ραχόι αναγνώρισε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Λουίς Μπαρθένας.

 

Ο επικεφαλής της ισπανικής σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, είχε ζητήσει νωρίτερα εκ νέου την παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού, αμέσως μετά την παραδοχή του τελευταίου ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κ. Μπαρθένας.

 

«Κύριε Ραχόι, δεν είπατε την αλήθεια στους Ισπανούς. Βλάπτετε τη χώρα. Για το λόγο αυτό, σήμερα σας ζητώ να παραιτηθείτε. Σας ζητώ μια κίνηση αλληλεγγύης απέναντι σε μια χώρα που δεν μπορεί να υποφέρει έχοντας στην ηγεσία της έναν αρχηγό της κυβέρνησης όπως εσείς», δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, απαντώντας στην αρχική τοποθέτηση του κ. Ραχόι.

 

«Δεν είπατε την αλήθεια, όταν λέγατε ότι όλα ήταν ψεύδη, γιατί η ύπαρξη του ‘μυστικού ταμείου’ έχει αποδειχθεί», δήλωσε ο κ. Ρουμπαλκάμπα.

Κατά τον ίδιο, το Λαϊκό Κόμμα «μεγάλωσε, έζησε και κέρδισε τις εκλογές μέσω ενός συστήματος παράνομης χρηματοδότησης επί τουλάχιστον 20 χρόνια».

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν παραιτείται από την επιλογή της πρότασης μομφής, πρόσθεσε ο κ. Ρουμπαλκάμπα.

 

Παράλληλα, ο Κάγιο Λάρα, επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς, η οποία απέσπασε 11 έδρες στο σύνολο των 350 στις εκλογές του 2011, δήλωσε ότι ο κ. Ραχόι δεν είναι πλέον αξιόπιστος και δεν προσφέρει εγγύηση σταθερότητας.

 

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας, κάντε το σας παρακαλώ για την Ισπανία, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές», τόνισε ο κ. Λάρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.