ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπερλουσκόνι: «Είμαι αθώος, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της»

23:07 - 04 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Μπερλουσκόνι: «Είμαι αθώος, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της»

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να εγκρίνει, μαζί με το κοινοβούλιο, τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματός του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ρώμης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ίδιο, μετά την καταδίκη του από την ιταλική δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε, όμως, να μην ασκήσουμε κριτική την δικαιοσύνη», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο προέκυψε χωρίς στοιχεία ενοχής.

«Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος», τόνισε προς χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Πλεμπισίτο της Ρώμης, αλλά και προς τους δικαστές που του επέβαλαν την απόφαση, την πρώτη καταδικαστική μετά από 30 περίπου υποθέσεις που έφτασαν στα δικαστήρια.

Μιλώντας στους οπαδούς του δήλωσε «ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη».

«Σίλβιο, μας κάλεσες και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως», «Τώρα φυλακίστε μας όλους», είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονται στα πανό.

«Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω», τόνισε, τέλος, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Όλοι σχεδόν οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαία της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος που ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, με το οποίο είχε εμφανιστεί το 1994.

Τριγμοί στην κυβέρνηση Λέτα

Η οριστική καταδίκη του Μπερλουσκόνι έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. Από τη μια πλευρά το μπερλουσκονικό Pdl απειλεί με αποχώρηση με αφορμή την καταδίκη και από την άλλη τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος δυσφορούν για την (αναγκαστική) συγκατοίκηση στην εξουσία με το Pdl, ειδικά μετά την καταδίκη.

Αυτό ίσως φέρει πιο κοντά τις εκλογές, τις οποίες πολλοί εντός και εκτός Ιταλίας θα ήθελαν να αποφύγουν. Ωστόσο, η θερινή ανάπαυλα του Κοινοβουλίου και ο παραδοσιακός μήνας των διακοπών μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της πολιτικής κατάστασης.

Για την ώρα ούτε ο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να δει διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας και άρα εκλογές: παραμένει γερουσιαστής και είναι πιθανό ότι δεν θα μπορέσει να είναι ξανά υποψήφιος σε περίπτωση εκλογών.

berlusconi050813i

Παρέμβαση Λέτα

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, σχολίασε την δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί συνέχισης της στήριξης της κυβέρνησης είπε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να επαληθεύσουμε συγκεκριμένες πράξεις τις επόμενες ημέρες». Όπως πρόσθεσε, «η επόμενη εβδομάδα θα είναι ουσιαστικής σημασίας για την δράση της κυβέρνησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.