ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 22,4% στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

20:27 - 06 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 με την πτώση αυτή να αναμένεται να δώσει μία ώθηση στην ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο.

Το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα κυμάνθηκε στα 34,2 δισ. δολάρια από τα 44,1 δισ. δολάρια του Μαΐου ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το εμπορικό έλλειμμα αναμένονταν να αυξηθεί στα 43 δισ.

"Όπως φαίνεται η αμερικανική οικονομία τελείωσε το δεύτερο τρίμηνο με λίγο πιο θετικό momentum" ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Paul Ashworth.

Οι αμερικανικές εισαγωγές μειώθηκαν 2,5% τον Ιούνιο στα 225,4 δισ. καθώς οι ΗΠΑ αγόρασαν λιγότερο πετρέλαιο, βιομηχανικές προμήθειες και κινητά τηλέφωνα.

Οι αμερικανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,2% στο ρεκόρ των 191,2 δισ. δολαρίων, την μεγαλύτερη άνοδο σε εννέα μήνες, πράγμα που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδεικνύει ότι η αγορά οδεύει προς το καλύτερο.

Το δεύτερο τρίμηνο οι ΗΠΑ μείωσαν τη διαφορά ανάμεσα στο πόσο πετρέλαιο εισάγουν και πόσο εξάγουν, με το λεγόμενο έλλειμμα πετρελαίου να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.