ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο

16:25 - 13 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο
Μια ακόμα μέρα ταραχών στην Αίγυπτο, καθώς ομάδα διαδηλώτων συγκρούστηκε με τους υποστηρικτές του ανατραπέντα πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Εσωτερικών μέσω πορείας.

Υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης που έφερε στην εξουσία ο στρατός, πέταξαν πέτρες στους διαδηλωτές, ενώ τους έριχναν επίσης μπουκάλια από τα μπαλκόνια. Στη συνέχεια η αστυνομία επενέβη και εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον τους.

Κάτοικοι της περιοχής λοιδόρησαν τους διαδηλωτές, τους αποκαλούσαν «τρομοκράτες» και φώναζαν ότι είναι ανεπιθύμητοι. Στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν πέτρες και οι υποστηρικτές του Μόρσι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

Γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στην πορεία των Αδελφών Μουσουλμάνων τράπηκαν σε φυγή σε κατάσταση πανικού. Δύο άνδρες που κράδαιναν μεγάλα μαχαίρια εμφανίστηκαν να κυνηγούν τους διαδηλωτές, σύμφωνα δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters.

Την ίδια στιγμή, παραμένει η απειλή της βίαιης αστυνομικής επέμβασης στις καθιστικές διαμαρτυρίες των Αδελφών Μουσουλμάνων σε δύο πλατείες της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που αποτελούν τα κεντρικά σημεία ανάφλεξης στη σύγκρουση στρατού και ισλαμιστών μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου. 

Η «προαναγγελία» επέμβαση στις πλατείες -όπου που παραμένουν συγκεντρωμένοι κατά χιλιάδες εδώ και δύο εβδομάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων ζητώντας την αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι- έχει προκαλέσει φόβους για νέο αιματοκύλισμα και περαιτέρω εκτράχυνση της κατάστασης.

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν καλέσει σε νέες κινητοποιήσεις, ενώ τα οδοφράγματα στις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι έχουν ενισχυθεί με σάκους.

Πάντως, παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις προς τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τις πλατείες, η αστυνομία δεν επενέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως είχαν προαναγγείλει αξιωματούχοι στρατού και κυβέρνησης, και μένει να διαπιστωθεί εάν και πότε θα κινηθεί ο στρατός.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 13 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.