ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: Αιματηρή παρέμβαση σε συγκέντρωση υποστηρικτών του Μόρσι

08:54 - 14 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μόρσι στο Κάιρο. Για 100 νεκρούς κάνουν λόγο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άρχισαν την επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε δύο πλατείες του Καΐρου, ενώ από ιατρική πηγή έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί.

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο στο πρακτορείο Ρόιτερς για 15 νεκρούς. "Είναι η έναρξη της επιχείρησης για τη διάλυση των διαδηλωτών", επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Για 100 νεκρούς κάνουν λόγο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών του Καΐρου, οι οποίες είχαν καταληφθεί από υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.
Παράλληλα, κάλεσε "τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή".
"Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή", δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 14 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.