ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάκληση παιδικών κρεβατιών από την ΙΚΕΑ

08:32 - 16 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Ανάκληση παιδικών κρεβατιών από την ΙΚΕΑ
Η ΙΚΕΑ ανακαλεί τα παιδικά κρεβάτια λόγω κινδύνου τραυματισμού.

Η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων επίπλων Ikea ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την ανάκληση δύο μοντέλων της παιδικών κρεβατιών ύστερα από πολυάριθμες καταγγελίες για σπάσιμο της μεταλλικής ράβδου που ενώνει την προστατευτική ράγα στον σκελετό του κρεβατιού. Μία σπασμένη ράβδος θα μπορούσε να εκθέσει κοφτερά μεταλλικά άκρα δημιουργώντας κίνδυνο τραυματισμού.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Kritter και Sniglar και αναρτήθηκε από την Ikea στις ιστοσελίδες των κατά τόπους καταστημάτων της στις εξής χώρες: Βέλγιο, Βρετανία, Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη και Τουρκία.

Για να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός των παιδιών από τα κοφτερά μεταλλικά άκρα, οι πελάτες μπορούν είτε να επιστρέψουν το κρεβάτι, να το ανταλλάξουν με άλλο προϊόν, είτε να παραλάβουν δωρεάν μία συσκευασία με εργαλεία για την επισκευή του, ανακοίνωσε η Ikea.

Η εκπρόσωπος του ομίλου στη Σουηδία Άννα Πιλκρόνα Γκόντεν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 10.000 κρεβάτια από τα δύο αυτά μοντέλα έχουν πουληθεί στην σκανδιναβική χώρα, αλλά δεν γνωρίζει πόσα έχουν πουληθεί στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.