ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Φοροδιαφυγή ύψους 17,5 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους

14:22 - 20 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Ιταλία: Φοροδιαφυγή ύψους 17,5 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους
Σχεδόν πέντε χιλιάδες κρούσματα φοροδιαφυγής έχει καταγράψει από τις αρχές του 2013 η ιταλική οικονομική αστυνομία, μάλιστα σε σε 1.771 περιπτώσεις ουδέποτε είχε κατατεθεί ούτε μία φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε συνολικά στο ιταλικό υπουργείο οικονομικών στις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 17,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι έλεγχοι οδήγησαν στον εντοπισμό 19.250 αδήλωτων εργαζόμενων, οι οποίοι απασχολούνταν από 3.233 εργοδότες.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην πλειονότητά τους πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι υποχρεώνονταν να εργάζονται με αποδοχές σαφώς χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες και σε συνθήκες υγιεινής που μπορούν να χαρακτηρισθούν σκανδαλώδεις.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza), σε πολλές περιπτώσεις η φοροδιαφυγή κατέστη δυνατή λόγω του ότι είχε γίνει ευρεία χρήση «αχυράνθρωπων»: πολιτών στο όνομα και στην περιουσιακή κατάσταση των οποίων δηλώνονταν εικονικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία στην πραγματικότητα δεν τους ανήκαν.

Παράλληλα, από την αρχή του 2013, η Guardia di Finanza κατέσχεσε 64 εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού», στα οποία αναγράφονταν πλαστά ονόματα οίκων παραγωγής, ενώ προχώρησε στην καταγγελία 5.000 υπευθύνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.