ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θύμα» της ρουπίας ο πλουσιότερος Ινδός...

11:28 - 22 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
«Θύμα» της ρουπίας ο πλουσιότερος Ινδός...
Ο Mukesh Ambani, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, είναι ο μεγαλύτερος χαμένος ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους της χώρας καθώς η ρουπία υποχώρησε σε χαμηλά ρεκόρ, χάνοντας 24% της περιουσίας του.

Ο πρόεδρος της Reliance Industries Ltd., διαχειρίστριας του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου στον κόσμο, έχασε 5,6 δισ. δολάρια από τη περιουσία του λόγω της ραγδαίας υποχώρησης της ρουπίας.

 

Η ινδική ρουπία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα νομίσματα με τις χειρότερες επιδόσεις το περασμένο μήνα και δέχεται ισχυρές πιέσεις καθώς οι διεθνείς επενδυτές ξεπουλάνε περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών εν μέσω ανησυχιών ότι η οι ΗΠΑ θα περικόψουν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι δισεκατομμυριούχοι της Ινδίας έχει μειωθεί λόγω της υποχώρησης της ρουπίας.

 

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν πουλήσει μέχρι στιγμής, από τις 3 Ιουνίου, μετοχές καθαρής αξίας 3 δισ. δολαρίων. Ο δείκτης S&P BSE Sensex κατέγραψε χθες πτώση 1,9% στις 17.905,91 μονάδες, τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2009. Η ρουπία, επίσης, επέκτεινε τις απώλειες της χθες, αγγίζοντας το ιστορικό χαμηλό των 64,55 έναντι του δολαρίου.

 

Ο Anil Ambani, ο μικρός αδελφός του Mukesh, επίσης έχασε 17%, δηλαδή 1,3 δισ. δολάρια. Ο  Ambani, κατέχει περιουσία 6,3 δισ. δολαρίων και είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Bloomberg. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους προέρχεται από κατοχή μεριδίων σε κρατικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Reliance Communications Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας.

 



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.