ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρι (ΗΠΑ): «Αναμφισβήτητη η χρήση χημικών όπλων στη Συρία» - Συνεχίζονται οι έρευνες του ΟΗΕ

21:57 - 26 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Κέρι (ΗΠΑ): «Αναμφισβήτητη η χρήση χημικών όπλων στη Συρία» - Συνεχίζονται οι έρευνες του ΟΗΕ
«Τύμπανα» δυτικής παρέμβασης στη Μ. Ανατολή.

«Είμαστε βέβαιοι ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και αυτό το στηρίζουμε σε αδιάσειστα στοιχεία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κέρι, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, που έχουν έρθει ως αποκορύφωμα των αντιπαραθέσεων της κυβέρνησης Άσαντ και των «ανταρτών».

Ο κ. Κέρι ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει καταστρέψει αποδείξεις που δείχνουν ότι ο στρατός προχώρησε στη χρήση χημικών, ενώ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει καταλήξει στο ποια θα είναι η αμερικανική αντίδραση κατά της Δαμασκού.

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι όλα τα έθνη πρέπει να ενωθούν απέναντι στην ευθύνη και να βεβαιώσουν ότι τα χημικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ ξανά.

 

Σημειώνεται πάντως, ότι η ειδική ομάδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται στη Συρία δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα για το αν και από ποιούς έγινε χρήση χημικών. 

 

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική ομιλία που είχε με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντείβιντ Κάμερον, είχε τονίσει πως η Ρωσία δεν έχει πληροφορίες που να φανερώνουν τη χρήση χημικών όπλων από καποία από τις δύο πλευρές.

 

Σε δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, το 60% των πολιτών των ΗΠΑ θεωρεί ότι η Αμερική δε θα έπρεπε να επεμβεί στις συγκρούσεις της Συρίας, ενώ μόνο των 9% αυτών που συμμετείχαν πιστεύουν πως ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να «αναλάβει άμεσες δράσεις».

 

Στην θαλάσσια περιοχή της Συρίας έχουν καταφθάσει αμερικανικά πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με πυραύλους cruise κάτι που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές μπορεί και να είναι το πρελούδιο στρατιωτικής επέμβασης κατά του καθεστώτος Άσαντ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:18 - 26 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.