ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: «Θα αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια επίθεσης»

16:33 - 27 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Συρία: «Θα αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια επίθεσης»
Μετά από τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, τη Δευτέρα περί χρησιμοποίησης χημικών από την κυβέρνηση της Συρίας, η Δαμασκός «σηκώνει το γάντι» και απαντά ότι «θα αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια εξωτερικής επίθεσης στη χώρα μας», όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακόμα, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρουσιάσει στοιχεία που να φανερώνουν τη χρήση χημικών από το συριακό στρατό, όπως τόνισε χθες ο κ. Κέρι.

 

Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει άμεσα εάν δώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την εντολή, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. Βγαίνει μπροστά για στρατιωτική δράση ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφέροντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει στην επίθεση, και συγκαλεί εκτάκτως τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Δημοσιεύματα του Τύπου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση με σειρά στοχευμένων αεροπορικών επιδρομών κατά επιλεγμένων στόχων στη συριακή επικράτεια. Η επιχείρηση θα διεξαχθεί από συνασπισμό δυνάμεων -εκτός πλαισίου ΟΗΕ- με τη στήριξη πιθανώς του ΝΑΤΟ και του Αραβικού Συνδέσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 27 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.