ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιταχύνεται η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

15:56 - 29 Αυγ 2013 | Ειδήσεις
Επιταχύνεται η ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Με ρυθμό 2,5% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 2,2%

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο ρυθμός της ανάπτυξης είχε εκτιμηθεί αρχικά σε 1,7%.
Προς τα επάνω αναθεωρήθηκε και η ζήτηση για αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε 1,9% το β' τρίμηνο, από 1,3% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Η αναθεώρηση του ποσοστού αύξησης του ΑΕΠ προς τα επάνω αποδίδεται κυρίως στην εκτίναξη των εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.
Πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς ο αντίκτυπος που έχουν τα μέτρα λιτότητας σ το ΑΕΠ έχει αρχίσει να περιορίζεται.
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» για τη Fed, η οποία αναμένει την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.