ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικό ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με άρωμα Ελλάδας

12:51 - 01 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Τηλεοπτικό ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με άρωμα Ελλάδας
Τα βέλη τους θα διασταυρώσουν το βράδυ της Κυριακής η Άνγκελα Μέρκελ και ο Πέερ Στάινμπρουκ που διεκδικούν την καγκελαρία της Γερμανίας στην τηλεμαχία που θα ξεκινήσει στις 21:25 (ώρα Ελλάδος), κεντρικό θέμα της οποίας θα είναι και η Ελλάδα.

Η μοναδική τηλεμαχία που θα διεξαχθεί ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου διέπεται από αυστηρούς όρους. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και οι δύο μονομάχοι θα έχουν στην διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα για κάθε απάντηση, αλλά και για την τελική τους τοποθέτηση.

Εκτιμάται ότι πάνω από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές θα μείνουν καθηλωμένοι στους δέκτες τους την ώρα του ντιμπέιτ.

Κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων και των τηλεοπτικών σταθμών, αποφασίστηκε ότι στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κ. Μέρκελ. Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις, ενώ θα τους δοθεί μόνο μία λευκή κόλλα.

Μίνι-δημοσκόπηση

Στο στούντιο θα βρίσκονται περίπου 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές. Κατά την διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα για το ποιος επικράτησε.

Ο κ. Στάινμπρουκ πάντως, που στηρίζει σχεδόν τα πάντα σε αυτή του την εμφάνιση, καθώς υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ενόψει του τηλεοπτικού ντιμπέιτ. «Δεν χρειάζεται να κάνω πρόβα. Έχω την εντύπωση ότι οι εμφανίσεις μου είναι πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές από ότι αυτές της κ. Μέρκελ. Με μένα, γίνεται χαμός!» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος και αποκάλυψε ότι παρόλα αυτά η σύζυγός του τον συμβούλευσε να παίρνει βαθιές ανάσες πριν απαντήσει.

merkel steinbruck560

Η Ελλάδα στο γερμανικό «ντιμπέιτ»

Η αντιπαράθεση αναμένεται ιδιαίτερα έντονη στα θέματα φορολογίας, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν εξαγγείλει αύξηση του φόρου για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, από 42% σε 49%.

Μεταξύ των ζητημάτων αιχμής εκτιμάται ότι θα είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους, ενώ ο ίδιος ο κ. Στάινμπρουκ έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα επιχειρήσει να «στριμώξει» την αντίπαλό του για να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της κατά τα άλλα μάλλον άνευρης προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό «όπλο» στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.