ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ευρωβουλή η μάχη για την αποδοχή του ηλεκτρονικού τσιγάρου

11:28 - 03 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Με τίτλο («Σώστε το ηλεκτρονικό τσιγάρο»), οι υποστηρικτές της εκστρατείας SaveE-cigs, κυρίως χιλιάδες πρώην καπνιστές σε όλη την ΕΕ, φίλοι και οι οικογένειές τους αλλά και επιφανείς επιστήμονες, ζητούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα διατίθεται ελεύθερα στην αγορά, ως εναλλακτικό και λιγότερο επιβλαβές μέσο καπνίσματος.
Όλα αυτά,  εν όψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στην Ευρωβουλή στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα κριθεί το αν θα είναι ένα συνταγογραφούμενο προϊον. Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες από το  χώρο της υγείας, έχουν υπογράψει επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές την οποία και θα τους επιδώσουν στις Βρυξέλλες, με την οποία ζητούν να διασφαλιστεί το ελεύθερο της επιλογής, για ένα προϊόν που βοηθά την απεξάρτηση από το κάπνισμα. Στην ουσία ζητείται οι καπνιστές να μπορούν μόνοι τους να επιλέγουν αν θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο για να μειώσουν τις επιπτώσεις από το κάπνισμα, χωρίς να υφίστανται περιοριστικές ρυθμίσεις, που εν τέλει τους οδηγούν και πάλι στο δίχτυ της «κακιάς» συνήθειας
Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, επιστήμονες του χώρου της υγείας θα δώσουν στοιχεία υποστηρίζοντας ότι η προτεινόμενη ρύθμιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως φαρμακευτικό προϊόν είναι θεμελιωδώς λάθος κίνηση για τη δημόσια υγεία. Στη συνέντευξη Τύπου θα γίνουν και σημαντικές ανακοινώσεις οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την ψήφο των Ευρωβουλευτών.
 
Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν:
 
Clive Bates
Πρώην Διευθυντής του Οργανισμού «Action on Smoking and Health UK» (1997-2003)
 
Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, M.D.
Ερευνητής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Ερευνητής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gathuisberg, Βέλγιο
 
JacquesLeHouezec, PhD
Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Υγείας, Ρεν, Γαλλία
Επίτιμος Λέκτορας, Κέντρο Μελετών για τον Έλεγχο του Καπνού, πανεπιστήμιο Νότινγχαμ, Αγγλία
 
Καθηγητής Gerry Stimson
Επίτιμος καθηγητής, Imperial College London
Επισκέπτης καθηγητής, London School of Hygiene and Tropical Medicine
 
David Dorn (Πρόεδρος Save E-cigs)

Χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου και δημοσιογράφος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.