ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη της ηγεσίας του Κογκρέσου στον Ομπάμα για τη Συρία

19:37 - 03 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Στήριξη της ηγεσίας του Κογκρέσου στον Ομπάμα για τη Συρία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα λάβει την έγκριση του Κογκρέσου για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Την πεποίθησή του ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στην Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποιός σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά την διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα ζήτησε επίσης μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

"Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ", σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας "πρέπει να λογοδοτήσει" για την επίθεση με χημικά όπλα που οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν ότι διέπραξαν οι τακτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

"Ταυτοχρόνως έχουμε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες της αντιπολίτευσης", πρόσθεσε.

Έδειξε παράλληλα την πρόθεση να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των βουλευτών σχετικά με την έγκριση της χρήσης ισχύος την οποία παρέπεμψε ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο.

us fleet500

Στήριξη από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς

Μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το κάλεσμα για χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία.
Ενθάρρυνε παράλληλα και τα υπόλοιπα μέλη του Κογκρέσου να πράξουν το ίδιο.
«Οι ΗΠΑ σε ολόκληρη την ιστορία τους έχουν σταθεί υπερασπιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Μπένερ. «Πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτά τα όπλα. Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη δύναμη να σταματήσουν τον Άσαντ ή να προειδοποιήσουν άλλους ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή. Εκτιμώ τη στάση του προέδρου να τείνει χείρα συνεργασίας σε εμένα και στους συναδέλφους μου στο Κογκρέσο το τελευταίο διάστημα», κατέληξε ο κ. Μπένερ.

Στηρίζουν Κάντορ και Πελόζι

Την υποστήριξή του στο κάλεσμα Ομπάμα για στρατιωτική δράση στη Συρία εξέφρασε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντορ. Η δήλωση του κ. Κάντορ ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξουσιοδότησης του προέδρου των ΗΠΑ για στρατιωτική δράση στη Συρία ήλθε λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Μπένερ, ο οποίος θεωρείται η ηγετική μορφή των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.
Την εκτίμηση ότι Βουλή και Γερουσία των ΗΠΑ θα εξουσιοδοτήσουν τελικώς τον Μπαράκ Ομπάμα να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά της Δαμασκού εξέφρασε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και επικεφαλής της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Υπηρεσίες, Καρλ Λέβιν, τοποθετήθηκε υπέρ του εφοδιασμού των σύρων ανταρτών με αντιαρματικά όπλα, μιλώντας με τον αμερικανό πρόεδρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.