ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βομβιστική επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου

15:37 - 05 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Βομβιστική επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου
Πυροδοτήθηκε μηχανισμός σε σημείο που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του υπουργού.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε η οχηματοπομπή του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπραήμ. Ο υπουργός επέζησε.

«Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός νέου κύματος τρομοκρατίας» είπε ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ, τονίζοντας ότι οι Αρχές θα κερδίσουν.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε την επίθεση ως μία «δειλή απόπειρα δολοφονίας».

Ο υπουργός δήλωσε πως μια βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως και πρόσθεσε πως τέσσερα οχήματα της οχηματοπομπής του καταστράφηκαν και πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των σωματοφυλάκων του.

Σύμφωνα με πηγές του Associated Press στις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, η επίθεση στόχευε την οχηματοπομπή. Σύμφωνα με το Reuters, η έκρηξη ακούστηκε κοντά στο σπίτι του υπουργού, αλλά ο υπουργός δεν βρισκόταν στο σημείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Ahram χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο όχημα για την επίθεση και ο οδηγός του οχήματος σκοτώθηκε.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η επίθεση έγινε με μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο και πυροδοτήθηκε όταν περνούσε η οχηματοπομπή.

egypt bomb

Νεκροί δύο ύποπτοι

Η αιγυπτιακή αστυνομία σκότωσε δύο άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον υπουργό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Παρά την εξαιρετικά έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται στόχος κυβερνητικός αξιωματούχος -και μάλιστα με μέθοδο που θυμίζει εμπόλεμες ζώνες ανατολικότερα της Αιγύπτου.

Η επίθεση έγινε στο προάστιο Νασρ του Καΐρου, όπου θεωρείται ισχυρή η παρουσία υποστηρικτών των ανατραπέντων Αδελφών Μουσουλμάνων. Λόγω χαρτοφυλακίου, ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ είναι πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά το κίνητρο της επίθεσης θα μπορούσε να είναι τόσο η αιματηρή απάντηση στις διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μόρσι όσο όμως και οι επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών στη χερσόνησο του Σινά.

Την επίθεση καταδίκασαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Το ηγετικό στέλεχος του κινήματος, Αμρ Νταράγκ, δήλωσε ότι «η επίθεση που φέρεται να είχε ως στόχο τον υπουργό Εσωτερικών είναι λυπηρή και η συμμαχία την καταδικάζει έντονα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 05 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.