ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουλτς: Η μονόπλευρη λιτότητα δεν μας βγάζει από την κρίση

19:45 - 06 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Σουλτς: Η μονόπλευρη λιτότητα δεν μας βγάζει από την κρίση
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τώρα ένα πρόγραμμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κονδύλια, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει την οικονομία της».

«Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, για να καταλάβεις ότι μόνο με περικοπές δεν μπορείς να αυξήσεις τα δημόσια οικονομικά και ότι απαιτείται ανάπτυξη για να βελτιώσεις τα έσοδα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββάτου της Εφημερίδας των Συντακτών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Ο ίδιος προσθέτει: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μάς βγάλει από την κρίση. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες».

Ο κ. Σουλτς εκφράζει την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη έως τώρα πολιτική για τον ευρωπαϊκό Νότο και τονίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τώρα ένα πρόγραμμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κονδύλια, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει την οικονομία της».

Η αλληλεγγύη «ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη «ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την οποία ολόκληρη η ευρωπαϊκή κατασκευή κινδυνεύει να καταρρεύσει» και θέτει θέμα δημοκρατικής λήψης των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας: «Η τρόικα, τουλάχιστον όσον αφορά το ευρωπαϊκό της κομμάτι (την Κομισιόν και την ΕΚΤ), θα έπρεπε να ελέγχεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις της κρίσης υπογραμμίζει πως «μόνο με μια καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και μείωση των ανισορροπιών μέσα στις χώρες και ανάμεσα στα κράτη, μπορεί να ξαναϋφανθεί η κοινωνική συνοχή, πάνω σε μια βάση ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος, τέλος, στην άνοδο της Ακροδεξιάς και του φασισμού, σημειώνει: «Ο καλύτερος τρόπος για να παλέψουμε ενάντια στον λαϊκισμό και την Ακρα Δεξιά είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτά τα κόμματα πετυχαίνουν μόνο, όταν οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς και έχουν άγχος για το μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.