ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Στις 19/10 η απόφαση για τον Μπερλουσκόνι

17:17 - 09 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Ιταλία: Στις 19/10 η απόφαση για τον Μπερλουσκόνι
Την 19η Οκτωβρίου πρόκειται να συνεδριάσει το εφετείο του Μιλάνου για να επαναπροσδιορίσει την διάρκεια της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία συνδέεται με την καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης -τα τρία έχουν παραγραφεί- για φορολογική απάτη.

Η χρονική διάρκεια της αναμένεται να κυμανθεί από ένα μέχρι τρία χρόνια, όπως υπέδειξε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, αφού η προηγούμενη καταδίκη σε πενταετή στέρηση είχε κριθεί υπερβολική από το ίδιο.

 

Στο μεταξύ, άρχισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας, η οποία καλείται να εκφρασθεί σχετικά με την αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το σώμα.

 

Ο εισηγητής της υπόθεσης, γερουσιαστής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην παράταξη του κ. Μπερλουσκόνι, κατά την ανάγνωση της γραπτής εισήγησής του, η οποία ξεπερνά τις 100 σελίδες, αναμένεται να ζητήσει την περαιτέρω εμβάθυνση του όλου θέματος, με αναβολή της συνεδρίασης για την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 09 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.