ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: «Πιθανός ο χημικός πόλεμος αν επέμβουν οι ΗΠΑ» - Έτοιμη για όλα η Δαμασκός

17:44 - 09 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Συρία: «Πιθανός ο χημικός πόλεμος αν επέμβουν οι ΗΠΑ» - Έτοιμη για όλα η Δαμασκός
«Θα ανταποδώσουμε ενδεχόμενο χτύπημα κατά της χώρας μας» τόνισε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Συρίας ανέφερε ακόμα ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουν τα πάντα σε περίπτωση επέμβασης στη χώρα» αναφέροντας ακόμα πως «ένα χημικός πόλεμος είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν υπάρξει εμπλοκή της Δύσης.

 

Τι λέει η Ρωσία

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβροφ, σε δηλώσεις του σημείωσε πως «θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση της Συρίας να να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο ώστε να αποφύγει τα χτυπήματα».

 

«Δεν ξέρουμε εάν θα δεχθεί η Δαμασκός» είπε ο Λαβρόφ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ρωσία περιμένει «μία γρήγορη και ελπίζω θετική απάντηση».

 

Ο κύριος Λαβρόφ ανέφερε ακόμα ότι το διαδίκτυο βρίθει από βίντεο στα οποία «αντικαθεστωτικοί» παραδέχονται ότι αυτοί εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά, για την οποία η Δύση κατηγορεί την κυβέρνηση Άσαντ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει «μπαράζ» συνεντεύξεων από σήμερα, ενώ την Τρίτη αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ. Την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η ψήφιση από το Κογκρέσο, για το αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε στρατιωτική παρέμβαση κατά της κυβέρνησης Άσαντ.

 

 

Αρνητική η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ

 

Σύμφωνα με έρευνα των CNN/ORC International που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.022 ανθρώπων και έχει περιθώριο λάθους 3 μονάδων, το 59% των Αμερικανών δεν επιθυμεί το Κογκρέσο να εγκρίνει την πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ακόμη κι αν αυτή είναι περιορισμένη.

 

Περισσότεροι από επτά στους δέκα δηλώνουν ότι μια επίθεση δεν θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα.

 

Επίσης το 55% των ερωτηθέντων θα εξακολουθούσε να τάσσεται κατά μιας επιχείρησης εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία, ακόμη κι αν το Κογκρέσο την ενέκρινε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 09 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.