ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Συρία

20:31 - 10 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Συρία
Μια ακόμα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί για τη Συρία στη έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση θα γίνει κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το ρωσικό σχέδιο με βάση το οποίο θα τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα που διαθέτει το συριακό καθεστώς.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι το ρωσικό σχέδιο για τη Συρία δεν πρόκειται να πετύχει εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν απορρίψουν τη στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού.

«Η πρόταση μπορεί να δουλέψει μόνο εάν ακούσουμε τις ΗΠΑ και όσους τις υποστηρίζουν ότι απορρίπτουν την στρατιωτική επέμβαση» τόνισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι το σχέδιο αυτό θα είναι «σημαντικό βήμα για μια ειρηνική λύση» στη συριακή κρίση.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ, αποφασίστηκε πως οι δύο πλεύρες θα αφήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το συριακό.

 

O Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει απόψε (ώρα ΗΠΑ) το προγραμματισμένο διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι δεν θα περιμένουν «πολύ καιρό» μέχρι η Ρωσία να διατυπώσει ένα πραγματοποιήσιμο σχέδιο για να θέσει η Συρία το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.