ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άστον (Ε.Ε): Ο Άσαντ φαίνεται ότι είναι πίσω από τη χρήση χημικών όπλων

17:59 - 11 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Άστον (Ε.Ε): Ο Άσαντ φαίνεται ότι είναι πίσω από τη χρήση χημικών όπλων
«Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μόνο η Δαμασκός κατείχε τις απαιτούμενες ποσότητες και τα μέσα για να προβεί στη χρήση χημικών όπλων» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον.

Σε δήλωση της στο σώμα σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Συρία, η κ. Άστον υποστήριξε ότι νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν «εκείνο που ήδη γνωρίζουν όλοι».

 

«Μόνο το καθεστώς Άσαντ είχε τις απαιτούμενες ποσότητες και τα μέσα για την χρήση χημικών όπλων στις επιθέσεις της 21ης Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η βαρόνη Άστον χαρακτήρισε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας την χρήση χημικών όπλων στη Συρία και σημείωσε ότι το συριακό καθεστώς έχει εντείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις τόσο κατά των σύρων ανταρτών όσον και κατά των Κούρδων της Συρίας.

 

Αυτό έχει προκαλέσει μία αυξημένη ροή προσφύγων από την Συρία προς το Ιράκ, είπε χαρακτηριστικά.

 

Αφού εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν κατέληξαν σε συμφωνία για να υπάρξει μία σθεναρή απάντηση στο καθεστώς Άσαντ, η κ. Άστον αναφέρθηκε στις εξελίξεις που σημειώνονται μετά την ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας.

 

«Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτή την πρόταση», υποστήριξε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το συριακό καθεστώς θα πρέπει να συμμορφωθεί στην παράδοση του χημικού του οπλοστασίου, «γρήγορα, πλήρως και άνευ όρων».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 11 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.