ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συνάντηση του Σ.Α. του ΟΗΕ, περιμένοντας Κέρι και Λαβρόφ

20:32 - 11 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Νέα συνάντηση του Σ.Α. του ΟΗΕ, περιμένοντας Κέρι και Λαβρόφ
Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία) θα έχουν νέα συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης στα κεντρικά του Οργανισμού στη Ν. Υόρκη, προκειμένου να επεξεργαστούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Συρίας και το αν θα ληφθούν μέτρα κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία κατηγορείται από τη Δύση για χρησιμοποίηση χημικών όπλων κατά των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα διεθνή media η πραγματική... «ταμπακιέρα» αναμένεται να ανοίξει αύριο, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την οποία αναμένεται να καθοριστεί αν και κατά πόσο θα συνεχιστεί η κόντρα Ουάσινγκτον - Μόσχας, με «φόντο» τη Δαμασκό. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, οι διαπραγματεύσεις των δύο ΥΠΕΞ μπορεί να κρατήσουν μέχρι και το Σάββατο.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμα του το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ότι ζητά την καθυστέρηση της ψηφοφορίας για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας από το Κογκρέσο μέχρι την ερχόμενη Δεύτερα. Η ψηφοφορία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:53 - 11 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.